Sposób przygotowania:
Pudding bananowy z nasionami chia
Banana obrać ze skórki, pokroić włożyć do wysokiego pojemnika, wlać mleko, dodać ziarenka z laski wanilii, zmiksować. Wsypać 2 łyżki nasion chia, wymieszać, dosłodzić miodem, doprawić sokiem z cytryny.
Odłożyć w chłodne miejsce do napęcznienia. Szczyptę szafranu zamoczyć w łyżce gorącej wody.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać 200 ml wody, dodać kawałek cynamonu, cukier i 3-4 goździki, gotować do miękkości.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z jabłkami , zagotować. Połączyć z wodą z szafranu, wymieszać.
Połowę kisielu wlać do przygotowanych pucharków, wlać tężejący pudding, przykryć resztą kisielu, schłodzić.
Przed podaniem po wierzchu deser posypać musli z granolą i orzechami.
Odłożyć w chłodne miejsce do napęcznienia. Szczyptę szafranu zamoczyć w łyżce gorącej wody.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka, wlać 200 ml wody, dodać kawałek cynamonu, cukier i 3-4 goździki, gotować do miękkości.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z jabłkami , zagotować. Połączyć z wodą z szafranu, wymieszać.
Połowę kisielu wlać do przygotowanych pucharków, wlać tężejący pudding, przykryć resztą kisielu, schłodzić.
Przed podaniem po wierzchu deser posypać musli z granolą i orzechami.
SylaUla
lukrowanepierniczki
skuter5