Sposób przygotowania:
Galaretka z szampana z owocami i bitą śmietaną
Do metalowego kubka wsypać żelatynę, zalać 2 łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. Lekko podgrzać, cały czas przy tym mieszając aż żelatyna się rozpuści. Ostudzić. Wlać szampana, wymieszać.
Rozlać do 3, niezbyt dużych kieliszków. Wrzucić po kilka owoców. Wstawić do lodówki aż szampan zastygnie.
Do niedużej miski wlać śmietankę, wsypać cukier, ubić do uzyskania gęstej masy. Wyłożyć na wierzch galaretki, ewentualnie posypać cukrową posypką.
Rozlać do 3, niezbyt dużych kieliszków. Wrzucić po kilka owoców. Wstawić do lodówki aż szampan zastygnie.
Do niedużej miski wlać śmietankę, wsypać cukier, ubić do uzyskania gęstej masy. Wyłożyć na wierzch galaretki, ewentualnie posypać cukrową posypką.