WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Deser z chia i musem mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Letni, orzeźwiający deser z nasion chia z mlekiem kokosowym i mascarpone. Przykryty warstwą musu z mango.

Deser z chia i musem mango

Składniki:

Deser z chia i musem mango

 

  • 4 łyżki nasion chia
  • 1 szkl mleka kokosowego
  • 150 g mascarpone
  • 3 łyzeczki cukru
  • 1 duże mango

Sposób przygotowania:

Deser z chia i musem mango
Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym i odstawiamy na ok 6 godzin.

Serek mascarpone mieszamy z cukrem i dodajemy nasiąknięte nasiona.

Dokładnie mieszamy i układamy łyżką w naczyniach, chodzimy w lodówce.

W tym czasie obieramy i kroimy mango, blendujemy na gładką masę i delikatnie wykładamy na warstwę z chia.

Tagi:

deser chia