Sposób przygotowania:
Ciasto bananowo-kakaowe z musem truskawkowymETAP 1:
Jajka, cukier, olej, dojrzały mocno banan mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i utrzeć na gładką masę dość gęstą.
ETAP 3:
Forma silikonowa 25x25 cm, do formy wyłożyć ciasto, wyrównać wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dól około 40 minut, do suchego patyczka.
ETAP 4:
Ciasto wystudzić w formie i zimne nasączyć herbatą z cytryną.
ETAP 5:
Umyte truskawki bez szypułek w garnku zmiksować dokładnie.
ETAP 6:
Truskawki zagotować i gotować z 3 minuty mieszając, zdjąć z ognia i wsypać cukier i galaretki, dobrze wymieszać do rozpuszczenia galaretek, wystudzić.
ETAP 7:
Gdy masa zaczyna tężeć wyłożyć na ciasto w formie i schować do lodówki na kilka godzin.