Sposób przygotowania:
Mini pączki z serka mascarponeETAP 1:
Do miski wsypach mąkę pszenną tortową, cukier puder, cukier waniliowy, sól i proszek do pieczenia i wymieszać łyżką. Dodać jajka i serek mascarpone, wódkę i aromat waniliowy i ponownie wymieszać. Ma powstać gęste i kleiste ciasto. Trochę ciężko się je miesza.
W garnku rozgrzać sporą ilość oleju.
Łyżką lub ręką zwilżoną olejem nabierać niewielkie ilości ciasta, formować chwilę w dłoniach w kulkę i wkładać na rozgrzany olej. Smażyć na małym ogniu kilka minut. Pączki powinny się same obracać i przybrać w trakcie smażenia bardziej okrągły kształt.
Usmażone wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby odsączyć z tłuszczu.
Lekko przestudzone obtoczyć w cukrze pudrze.