Sposób przygotowania:
Deser chia z mango i musem truskawkowym
1. Nasiona chia zalewamy mlekiem, dodajemy miód i mieszamy. Odstawiamy do lodówki a kilka godzin, ale warto pamiętać, żeby zamieszać kilka razy w ciągu pierwszej pół godziny - wtedy nasiona rozłożą się równomiernie.
2. Mango kroimy w kostkę.
3. Truskawki obieramy z szypułek, myjemy i miksujemy z cukrem pudrem.
4. Na dno przezroczystej salaterki wsypujemy mango o plastry truskawek, na to wykładamy pudding chia i zalewamy wszystko musem truskawkowym.
5. Dekorujemy listkami mięty i schładzamy około 10 minut w lodówce.
2. Mango kroimy w kostkę.
3. Truskawki obieramy z szypułek, myjemy i miksujemy z cukrem pudrem.
4. Na dno przezroczystej salaterki wsypujemy mango o plastry truskawek, na to wykładamy pudding chia i zalewamy wszystko musem truskawkowym.
5. Dekorujemy listkami mięty i schładzamy około 10 minut w lodówce.