VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Deser z czekoladową manną i mango

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybki i zdrowy deser z kaszy manny, płatków owsianych, mango i gruszki. Mi najbardziej smakuje podawany na ciepło.

Deser z czekoladową manną i mango

Składniki:

Deser z czekoladową manną i mango

 

  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 1 łyżka cukru
  • 5 kostek czekolady z bakaliami
  • 6 łyżek płatków owsianych z siemieniem lnianym
  • Połowa mango
  • Połowa gruszki
  • Czekolada do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser z czekoladową manną i mango
W rondelku gotujemy mleko z cukrem. Dosypujemy kaszę manną oraz kostki czekolady. Energicznie mieszamy do powstania gładkiej czekoladowej masy. Masę przelewamy do pucharka.

Płatki prażymy na rozgrzanej patelni, aż ładnie zbrązowieją. Połowę układamy na masie z kaszy.

Owoce obieramy i blendujemy na gładki krem. Wykładamy do pucharka, posypujemy resztą płatków. Dekorujemy czekoladą.