dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Deser z jeżynami i musli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Deser z prażonymi musli wraz z cukrem trzcinowym, świeżymi jeżynami oraz bitą śmietaną. Pyszny i prosty w przygotowaniu.

Deser z jeżynami i musli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z jeżynami i musli

 

 

Sposób przygotowania:

Deser z jeżynami i musli
Jeżyny płuczemy i oczyszczamy. Kilka jeżyn odkładamy do ozdobienia a pozostałe miksujemy z dodatkiem cukru pudru do smaku na gładki mus. Musli mieszamy z płatkami owsianymi i prażymy na suchej patelni. Dodajemy cukier trzcinowy i smażymy kilka minut. Studzimy. Na dno pucharków wykładamy połowę musli. Następnie wykładamy mus z jeżyn. Na mus wykładamy pozostałe musli. Śmietanę ubijamy na krem z dodatkiem cukru pudru do smaku i kilkoma kroplami barwnika spożywczego. Masę wykładamy na musli i na wierzchu układamy odłożone jeżyny. Deser schładzamy. Smacznego!
Deser z jeżynami i musli
Jeżyny dokładnie płuczemy, oczyszczamy i osuszamy.
Deser z jeżynami i musli
Musli smażymy z płatkami owsianymi i cukrem trzcinowym.
Deser z jeżynami i musli
Jeżyny miksujemy na mus i wykładamy do pucharków.
Deser z jeżynami i musli
Śmietanę ubijamy na krem z cukrem i barwnikiem.