Sposób przygotowania:
Deser z jogurtu i truskawek
Zelatyne namoczyc w kilku lyzkach wody, odstawic na 10 min. Truskawki umyc, obrac i zmiksowac z 2 lyzkami cukru (najlepiej sprobowac). Do jogurtu dodac cukier waniliowy i 3 lyzki cukru, zmiksowac. Zelatyne podgrzac mieszajac, odlac 3 lyzeczki, a reszte wlac do wysokiego naczynia, dodac 2 lyzki jogurtu i zmiksowac, po chwili dodac caly jogurt i znowu chwile miksowac. Przelac do pucharkow. Do 3 lyzeczek zelatyny dodac 1 lyzke zmiksowanych truskawek, wymieszac. Nastepnie dodac reszte zmiksowanych truskawek i wymieszac. Wlewac na mase jogurtowa i widelcem lekko pomieszac. Wyjdzie nam wtedy marmurkowy wzor. Odstawic na 2 godziny do lodowki, po tym czasie rozkoszowac sie cudownym smakiem deseru:)
Jojo
anullka7
jovi
Natala1210
msewka
kinga
luna
Zobaczylam truskawki w sklepie i musialam kupic, juz w sklepie kombinowalam co z nimi zrobie. A ze troche zimowego sadelka przybylo, staram sie ostatnio robic przychylne figurze desery:)
kinga
Właśnie zauważyłam,ze ten deserek nie dość,ze pięknie wygląda,to jest mało kaloryczny:)
prezes
Muzykus
Do kwietnia muszę zrzucić co najmniej 5 kg.
Chyba zdejmę sweter i kurtę.
elzbieta8960
Doro
iwona3004
teresa.rembiesa
iwi69
pinecha
luna
moli
to pozwolic .... robie ...5- ka !!!
czarna-mamba
Ania_16
Klaudynka