Sposób przygotowania:
Deser z kiwi i borówkami
Borówki umyć, rozłożyć na ręczniku papierowym i odsączyć z nadmiaru wody. Kiwi obrać, w najszerszej części odciąć po plasterku w każdym kiwi. Resztę kiwi pokroić na dowolne niewielkie kawałki. Kilka borówek odłożyć do dekoracji. Śmietankę kremówkę mocno schłodzoną ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Przygotować 3 pucharki lub kieliszki. Na dno każdego naczynia włożyć warstwę śmietany, Na śmietanę wsypać po porcji borówek. Następnie znowu napełnić warstwą śmietany. Na śmietanę wyłożyć pokrojone kiwi. Na koniec na kiwi wyłożyć jeszcze śmietanę, a na górę wcisnąć po plasterku kiwi i ułożyć borówki oraz w środek wcisnąć po rurce waflowej.
zbysiowa
edytaha
Natala1210
gusia1000