Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Deser z mascarpone

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Efektowny deser w kieliszku z galaretką ułożoną na skos z dodatkiem śmietanki z mascarpone i czekoladą.

Deser z mascarpone

Składniki:

Deser z mascarpone

 

  • 1 galaretka
  • 400 ml gorącej wody
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • czekolada mleczna
  • owoce do dekoracji

Sposób przygotowania:

Deser z mascarpone
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzoną wlać do kieliszków. Kieliszki ułożyć na skos (np. w brytfannie) i odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.

Śmietankę ubić razem z mascarpone i cukrem pudrem na sztywną masę. Przełożyć do kieliszków.

Czekoladę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i posypać deser. Udekorować owocami.