Sposób przygotowania:
Deser z mascarpone, bitą śmietaną i jagodami
1. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder do smaku, dokładnie ubijamy.
2. Śmietanka: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy.
3. Mus: Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy je z cukrem do smaku na mus.
4. Podanie: Do szklanek lub pucharków nakładamy na przemian krem i mus jagodowy. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie wyciekamy ją na deser i dekorujemy m
5. Podajemy od razu po przygotowaniu lub schłodzone z lodówki. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 takie porcje jak na zdjęciu.
2. Śmietanka: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy.
3. Mus: Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy je z cukrem do smaku na mus.
4. Podanie: Do szklanek lub pucharków nakładamy na przemian krem i mus jagodowy. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie wyciekamy ją na deser i dekorujemy m
5. Podajemy od razu po przygotowaniu lub schłodzone z lodówki. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 takie porcje jak na zdjęciu.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)