Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Deser z mascarpone, bitą śmietaną i jagodami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki deser jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu . A jeśli podamy go w ozdobnych i wysokich szklankach będzie pięknie się prezentował. Słodycz kremu i bitej śmietanki została przełamana lekko kwaśnym musem z jagód kamczackich. Smacznego.

Deser z mascarpone, bitą śmietaną i jagodami

Składniki:

Deser z mascarpone, bitą śmietaną i jagodami

Krem:

  • 25 dag serka mascarpone
  • 250 ml śmietany kremówki 30 %
  • cukier puder do smaku

Śmietanka:

  • 250 ml śmietanki kremówki 30 %
  • cukier puder do smaku

Mus jagodowy:

  • 1 szklanka jagód kamczackich
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Deser z mascarpone, bitą śmietaną i jagodami
1. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, następnie dodajemy serek mascarpone i cukier puder do smaku, dokładnie ubijamy.

2. Śmietanka: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy aż będzie puszysta, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy.

3. Mus: Jagody płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie miksujemy je z cukrem do smaku na mus.

4. Podanie: Do szklanek lub pucharków nakładamy na przemian krem i mus jagodowy. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie wyciekamy ją na deser i dekorujemy m

5. Podajemy od razu po przygotowaniu lub schłodzone z lodówki. Smacznego życzę.

Rady:

Z przepisu wychodzi 4 takie porcje jak na zdjęciu.

Tagi:

deser owoce