Sposób przygotowania:
Deser z mascarpone i truskawkami
Truskawki odpowiednio wcześniej wyjąć z zamrażarki i powoli rozmrozić. Owoce dobrze osączyć z soku i wymieszać z dżemem. Mascarpone, jogurt naturalny, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę. Ciasteczka owsiane pokruszyć. W trzech lub czterech szklankach ułożyć kolejno warstwami po porcji pokruszonych ciasteczek, następnie kremu, a na koniec wymieszanych z dżemem owoców. Od razu można podawać.
![Deser z mascarpone i truskawkami Deser z mascarpone i truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-z-mascarpone-i-truskawkami-340088.jpg)
![Deser z mascarpone i truskawkami Deser z mascarpone i truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-z-mascarpone-i-truskawkami-340089.jpg)
![Deser z mascarpone i truskawkami Deser z mascarpone i truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-z-mascarpone-i-truskawkami-340090.jpg)
![Deser z mascarpone i truskawkami Deser z mascarpone i truskawkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/deser-z-mascarpone-i-truskawkami-340091.jpg)
weronikaS
edytaha
Dziękuję :)