Sposób przygotowania:
Deser z mascarpone i borówkami
Czekoladę połamać na kawałki, wsypać do miseczki, dodać masło, wstawić do mikrofalówki i rozpuścić – u mnie 80% mocy /1min. (można oczywiście rozpuścić w rondelku na palniku). Ciastka zmiksować, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszać. Foremkę – u mnie owalna ok.40x20 cm - wyłożyć folią spożywczą i rozprowadzić dość cienką warstwę (5-7 mm) masy ciasteczkowej. Wstawić do lodówki na pół godziny. W tym czasie przygotować owoce (przebrać, ew. oczyścić) i masę śmietankowo-serową. Serek mascarpone wymieszać z cukrem, śmietanę ubić i delikatnie razem wymieszać. Masę serową rozprowadzić na spodzie z ciastek. Na wierzchu rozłożyć owoce. Deser można zjeść od razu, ale lepiej potrzymać godzinę w lodówce, gdyż łatwiej wtedy go wyjąć i pokroić.
darmiona
dża
dzięki, polecam, proste i smaczne:)
edytaha