Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Deser z musem truskawkowym i mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekki i smakowity deserek z biszkoptami, owocami i kremem śmietanowym z mascarpone. Polecam na leniwe popołudnia.

Deser z musem truskawkowym i mascarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Deser z musem truskawkowym i mascarpone

 

  • 12 biszkoptów
  • 200 g truskawek
  • 1 banan
  • 200 ml śmietany 30%
  • 100 g mascarpone
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 kostka mlecznej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Deser z musem truskawkowym i mascarpone
Biszkopty wrzucić do rozdrabniacza, zmielić na okruchy. Truskawki (użyłam mrożonych) wrzucić do pojemnika, wrzucić połamanego banana i zmiksować blenderem na mus. Bitą śmietanę lekko ubić, dodać mascarpone i cukier. Zmiksować. Do szklaneczek nakładać warstwy: krem, ciasteczka, mus, aż do wykończenia się składników. Wierzch posypać czekoladą startą na tarce. Podawać od razu
Deser z musem truskawkowym i mascarpone
Biszkopty wrzucić do rozdrabniacza, zmielić na okruchy.
Deser z musem truskawkowym i mascarpone
Truskawki (użyłam mrożonych) wrzucić do pojemnika, wrzucić połamanego banana i zmiksować blenderem na mus.
Deser z musem truskawkowym i mascarpone
Bitą śmietanę lekko ubić, dodać mascarpone i cukier. Zmiksować.
Deser z musem truskawkowym i mascarpone
Do szklaneczek nakładać warstwy: krem, ciasteczka, mus, aż do wykończenia się składników. Wierzch posypać czekoladą startą na tarce. Podawać od razu