Sposób przygotowania:
Deser z oreoETAP 1:

Truskawki rozmrażamy w garnuszku, po czym wsypujemy cukier i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż będą miękkie.
ETAP 2:

Czekoladę łamiemy na kawałki i wraz z masłem roślinnym i mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
ETAP 3:

Ciastka oreo kroimy na kawałki.
ETAP 4:

Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
ETAP 5:

Na dno szklanek wkładamy po 2-3 łyżki ciepłego sosu truskawkowego (wraz z owocami)
ETAP 6:

Następnie dodajemy po gałce lodów waniliowych.
ETAP 7:

Na lody kładziemy łyżkę bitej śmietany, układamy warstwę ciastek, a na ciastka wykładamy po dwie łyżki śmietany. Całość polewamy przygotowaną polewą.