Sposób przygotowania:
Deser z oreoETAP 1:
Truskawki rozmrażamy w garnuszku, po czym wsypujemy cukier i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż będą miękkie.
ETAP 2:
Czekoladę łamiemy na kawałki i wraz z masłem roślinnym i mlekiem rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
ETAP 3:
Ciastka oreo kroimy na kawałki.
ETAP 4:
Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
ETAP 5:
Na dno szklanek wkładamy po 2-3 łyżki ciepłego sosu truskawkowego (wraz z owocami)
ETAP 6:
Następnie dodajemy po gałce lodów waniliowych.
ETAP 7:
Na lody kładziemy łyżkę bitej śmietany, układamy warstwę ciastek, a na ciastka wykładamy po dwie łyżki śmietany. Całość polewamy przygotowaną polewą.