Sposób przygotowania:
Deser z musem gruszkowo- jabłkowym i oreo
1. Jabłka i gruszki obieram, usuwam gniada nasienne. Owoce kroję na mniejsze kawałki, przekładam do garnka, zalewam wodą i prażę do momentu, aż się rozpadną. Mus odstawiam do przestudzenia.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem.
3. Ciastka oreo kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie naprzemiennie nakładam porcję musu owocowego i bitej śmietany (aż do wyczerpania składników).
Wierzch deseru dekoruję ciastkami oreo i czekoladową posypką.
2. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem.
3. Ciastka oreo kruszę i wsypuję na dno pucharków. Następnie naprzemiennie nakładam porcję musu owocowego i bitej śmietany (aż do wyczerpania składników).
Wierzch deseru dekoruję ciastkami oreo i czekoladową posypką.