Sposób przygotowania:
Deser z owocami
Ananasa obrać, usunąć twardy rdzeń. Nektarynki przekroić na pół, usunąć pestki. Ananasa i nektarynki pokroić kostkę. W garnku rozpuścić brązowy cukier z masłem. Jak zacznie się pienić, dodać owoce. Smażyć ok. 2 minuty, cały czas delikatnie mieszając. Owoce w sosie przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder. Do 6 wysokich szklanek rozłożyć połowę owoców z sosem. Na to rozłożyć połowę śmietany. Następnie resztę owoców i resztę śmietany. Bezy grubo pokruszyć, rozłożyć na śmietanie. Na bezach rozłożyć dowolne lody (użyłam lodów o smaku krówkowym). Wierzch każdej porcji udekorować wstążkami miętowej czekolady.