Sposób przygotowania:
Truskawkowa kopułaETAP 1:
Umyte odszypułkowane i pokrojone truskawki wkładam do rondla wlewam 400 ml zimnej wody zagotowuję jak kompot, wsypuję łyżkę cukru zestawiam z ognia, i wsypuję galaretkę mieszam aż się rozpuści, odstawiam do wystudzenia.
ETAP 2:
Tężejącą galaretkę wylewam do miski wyłozonej folią wkładam do lodówki do całkowitego stężenia.
ETAP 3:
Namoczone listki żelatyny odciskam w dłoniach przekładam do miseczki i rozpuszczam w mikrofali zostawiając na kilka sekund,
Zimną prosto z lodówki kremówkę ubijam na sztywną pianę dodając w trakcie cukier puder oraz twarożek i płynną żelatynę oraz startą drobno białą czekoladę, całość miksuję na jednolitą masę.
Połamane na kawałki biszkopty skrapiam dość solidnie likierem, ale tak żeby nie rozmokły, dodaję do masy, delikatnie łączę .
ETAP 4:
masę wykladam na galaretkę, wkładam na całą noc do lodówki. Na drugi dzień, ciasto przekładam na paterę dekoruję i podaję.