Sposób przygotowania:
Deser ze świeżymi jagodami
Ciasto: Do miski wbić jajka ubić mikserem na piane wlać mleko wsypać makę i szczypte soli wymieszać tak aby nie było grudek tylko jednolite gładkie ciasto.Odstawić na 15 minut aby odpoczęło i usmażyć na patelni naleśniki.Wychodzi z tej porcji około 6-7 naleśników.
Nadzienie: Cytrynę umyć szczoteczką ,nastepnie sparzyc i z całęj zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach skórkę ,połączyć z twarogiem śmietaną i cukrem i utrzeć lub zmiksować na krem.
Przełozenie: W tortownicy lub na talerzu układać naleśnik smarować masą twarogową rozsypać cześć jagód i tak do skończenia naleśnikó i masy. Wierzch posmarować twarogiem udekorować czarną i czerwoną porzeczką oraz resztą jagód oprószyc cukrem pudrem przybrać gałązkami mięty lub melisy.Deser schłodzić w lodówce i podawać krojony po kawałku.
Nadzienie: Cytrynę umyć szczoteczką ,nastepnie sparzyc i z całęj zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach skórkę ,połączyć z twarogiem śmietaną i cukrem i utrzeć lub zmiksować na krem.
Przełozenie: W tortownicy lub na talerzu układać naleśnik smarować masą twarogową rozsypać cześć jagód i tak do skończenia naleśnikó i masy. Wierzch posmarować twarogiem udekorować czarną i czerwoną porzeczką oraz resztą jagód oprószyc cukrem pudrem przybrać gałązkami mięty lub melisy.Deser schłodzić w lodówce i podawać krojony po kawałku.
misia5
2milutka
Pewnie częstuj się :)
zbysiowa
2milutka
robię póki wena nie opuszcza:D
mysza75
marietta
2milutka
dziękuje:)