Sposób przygotowania:
Deserek jogurtowy z truskawkami
Truskawki myjemy i odsączamy z wody. Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia, odstawiamy do lekkiego stężenia.
W międzyczasie od truskawek odrywamy szypułki i kroimy na drobne kawałki.
Letnią żelatynę przelewamy do jogurtu i mieszamy, masę przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Na stężoną masę przekładamy truskawki.
Kwaśną śmietanę, jogurt naturalny i cukier waniliowym przekładamy do miseczki i mieszamy. Masę przekładamy do pucharków na truskawki i ponownie wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
W międzyczasie od truskawek odrywamy szypułki i kroimy na drobne kawałki.
Letnią żelatynę przelewamy do jogurtu i mieszamy, masę przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Na stężoną masę przekładamy truskawki.
Kwaśną śmietanę, jogurt naturalny i cukier waniliowym przekładamy do miseczki i mieszamy. Masę przekładamy do pucharków na truskawki i ponownie wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.