Sposób przygotowania:
Serniczki śmietankowe z czereśniami w pucharkach
Galaretki rozpuścić w 700ml. wrzątku, odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno.
Twaróg zmiksować z lekko tężejącą galaretką i śmietanką.
Masę przelać do 3/4 wysokości pucharków. Odstawić do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 500ml wrzątku odstawić do lekkiego stężenia.
Czereśnie wydrylować, przekroić na pół.
Do każdego pucharka na wierzch ułożyć ścisło owoce, zalać galaretką.
Odstawić do lodówki aby deser całkowicie stężał.
Twaróg zmiksować z lekko tężejącą galaretką i śmietanką.
Masę przelać do 3/4 wysokości pucharków. Odstawić do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 500ml wrzątku odstawić do lekkiego stężenia.
Czereśnie wydrylować, przekroić na pół.
Do każdego pucharka na wierzch ułożyć ścisło owoce, zalać galaretką.
Odstawić do lodówki aby deser całkowicie stężał.
SylaUla
Martyna12
Dokładnie, zgadzam się :)