Sposób przygotowania:
Deserki z truskawkami
Truskawki po umyciu i oczyszczeniu z szypułek pokroiłam na kawałki.
Do trzech wysokich szklanek na sam spód włożyłam płatki kukurydziane, a do następnych trzech płatki czekoladowe.
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijam na sztywną masę z cukrem pudrem a następnie stopniowo połączyłam z serkiem mascarpone.
Na płatki nałożyłam masę śmietankową z mascarpone następnie szprycę napełniłam masą krówkową i wyciskałam pomiędzy śmietanę, na to nakładałam truskawki i znowu śmietana i truskawki.
Udekorowałam listkami mięty.
Do trzech wysokich szklanek na sam spód włożyłam płatki kukurydziane, a do następnych trzech płatki czekoladowe.
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijam na sztywną masę z cukrem pudrem a następnie stopniowo połączyłam z serkiem mascarpone.
Na płatki nałożyłam masę śmietankową z mascarpone następnie szprycę napełniłam masą krówkową i wyciskałam pomiędzy śmietanę, na to nakładałam truskawki i znowu śmietana i truskawki.
Udekorowałam listkami mięty.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Ależ proszę bardzo będzie mi miło;)
gusia1000