Sposób przygotowania:
Deserki z owocami i bitą śmietaną
Owoce myjemy, osuszamy, truskawki pozbawiamy szypułek.
Winogrona i truskawki kroimy w kostkę (część odkładamy do dekoracji), wykładamy na dno pucharków.
Biszkopciki nasączamy herbatą, dzielimy na mniejsze kawałki, układamy na owocach.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce cukru pudru.
Śmietanę rozsmarowujemy na biszkoptach. Dekorujemy owocami.
Do każdego deseru wkładamy po jednej pałce czekoladowej. Serwujemy.
Winogrona i truskawki kroimy w kostkę (część odkładamy do dekoracji), wykładamy na dno pucharków.
Biszkopciki nasączamy herbatą, dzielimy na mniejsze kawałki, układamy na owocach.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy po łyżce cukru pudru.
Śmietanę rozsmarowujemy na biszkoptach. Dekorujemy owocami.
Do każdego deseru wkładamy po jednej pałce czekoladowej. Serwujemy.