Sposób przygotowania:
Gofry z bitą śmietaną i musem śliwkowym
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, dodać szczyptę soli , cukier oraz cukier wanilinowy.
Wymieszać a następnie dodać jajka, olej i mleko.
Zmiksować na gładką jednolitą masę,
Na rozgrzaną gofrownicę nakładać ciasto.
Ciasto rozprowadzić po całej powierzchni gofrownicy i piec około 3 - 4 minut.
Gofry po upieczeniu podawać z ubitą śmietaną polane musem śliwkowym.
Śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem a na koniec z śmietan fixem.
Mus śliwkowy;
Śliwki opłukać usunąć pestki pokroić na małe kawałki zasypać cukrem.
Następnie gotować na malutkim ogniu aż śliwki zrobią się całkiem miękkie co jakiś czas mieszając aby śliwki sie nie przypaliły.
Odstawiamy do przestygnięcia.
Śliwki można po przestygnięciu zmiksować ale ja nie miksuje.
Wymieszać a następnie dodać jajka, olej i mleko.
Zmiksować na gładką jednolitą masę,
Na rozgrzaną gofrownicę nakładać ciasto.
Ciasto rozprowadzić po całej powierzchni gofrownicy i piec około 3 - 4 minut.
Gofry po upieczeniu podawać z ubitą śmietaną polane musem śliwkowym.
Śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem a na koniec z śmietan fixem.
Mus śliwkowy;
Śliwki opłukać usunąć pestki pokroić na małe kawałki zasypać cukrem.
Następnie gotować na malutkim ogniu aż śliwki zrobią się całkiem miękkie co jakiś czas mieszając aby śliwki sie nie przypaliły.
Odstawiamy do przestygnięcia.
Śliwki można po przestygnięciu zmiksować ale ja nie miksuje.
gusia1000
BozenaMatuszczyk