Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Dhodak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Placuszki ogórkowe z dodatkiem kokosu z kuchni indyjskiej.

Dhodak Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dhodak

 

  • kasza manna - 150 g
  • wiórki kokosowe - 150 g
  • ogórek ( pokrojony w plasterki ) - 150 g
  • brązowy cukier - 1 łyżka
  • olej - 5 łyżek
  • sól - szczypta

Sposób przygotowania:

Dhodak
Grysik mieszamy z wiórkami kokosowymi. Dodajemy pokrojone ogórki , 1 łyżkę cukru i szczyptę soli. Dolewamy ok. 200 ml wody i mieszamy , tak by powstało gęste ciasto. Ciasto kładziemy porcjami na patelnię z mocno rogrzanym olejem i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z dipem czosnkowo - jogurtowym. Smacznego!
Dhodak
Placuszki ogórkowe z dodatkiem kokosu z kuchni indyjskiej.