Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Diabelska zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam pyszną zupę na bazie mleka kokosowego z dodatkiem soczystego mięsa z kurczaka i mieszanki warzyw chińskich. Bez konieczności robienia drugiego dania, bo zupa jest z mięsem i bardzo pożywna.

Diabelska zupa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Diabelska zupa

 

  • 1 filet podwójny z kurczaka
  • 2 szklanki wywaru rosołowego lub kostka rosołowa
  • Por
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 750 g warzywnej mieszanki chińskiej
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 2 łyżki curry
  • ½ łyżeczki papryki ostrek
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej

Sposób przygotowania:

Diabelska zupa

Przygotowanie mięsa

Diabelska zupa
mięso smażymy na rozgranym oleju w przyprawie curry

1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładamy do garnka z wywarem rosołowym.

przygotowanie warzyw

Diabelska zupa
warzywa

2. Mieszankę warzyw chińskich podsmażamy na rozgrzanym oleju, solimy i również przekładamy do garnka.

kroimy pora

Diabelska zupa
por

3. Pora kroimy w drobno kostkę, podsmażamy i łączymy z warzywami.

doprawianie zupy

Diabelska zupa
przyprawy

4. Wszystko razem gotujemy 15 minut, następnie wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy curry, papryką ostrą oraz słodką i ewentualnie solimy. Chwilkę gotujemy .

ETAP 5:

Diabelska zupa

5. Zupa gotowa, podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym
6. Smacznego.