Sposób przygotowania:
Diabelska zupaPrzygotowanie mięsa
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Doprawiamy jedną łyżką przyprawy curry oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładamy do garnka z wywarem rosołowym.
przygotowanie warzyw
2. Mieszankę warzyw chińskich podsmażamy na rozgrzanym oleju, solimy i również przekładamy do garnka.
kroimy pora
3. Pora kroimy w drobno kostkę, podsmażamy i łączymy z warzywami.
doprawianie zupy
4. Wszystko razem gotujemy 15 minut, następnie wlewamy mleko kokosowe, doprawiamy curry, papryką ostrą oraz słodką i ewentualnie solimy. Chwilkę gotujemy .
ETAP 5:
5. Zupa gotowa, podajemy z ugotowanym makaronem ryżowym
6. Smacznego.