Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pikantna zupa z serkiem topionym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Zupa z papryczką chilli i imbirem jest smaczna, pikantna i rozgrzewająca. Można ją przygotować na wywarze z mięsa.

Pikantna zupa z serkiem topionym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantna zupa z serkiem topionym

 

  • 5 dag pieczarek
  • 1/2 małego pora
  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 kostki rosołowej
  • 1/3 papryczki chilli
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 szkl wody
  • 5 dag serka topionego ze szczypiorkiem
  • sok z limonki
  • sól
  • szczypiorek siekany

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa z serkiem topionym
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wsypać do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać kostkę rosołową i gotować. Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekaną papryczkę chili i imbir. Na pozostałej oliwie poddusić posiekany por i pokrojone w kostkę pieczarki. Pieczarki i papryczkę połączyć z zupą, gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać ser topiony, doprawić do smaku, wymieszać. Zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Pikantna zupa z serkiem topionym
Na rozgrzanej oliwie poddusić posiekaną porę i pieczarki
Pikantna zupa z serkiem topionym
Pokrojone w kosteczkę warzywa zalać wrzącą wodą dodać kostkę rosołową
Pikantna zupa z serkiem topionym
Papryczkę chilli bardzo drobno posiekać i podsmażyć z imbirem
Pikantna zupa z serkiem topionym
Pieczarki i papryczkę połączyć z zupą dodać serek wymieszać