Agata88

Agata88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam, szybka i smaczna zupka szczawiowa na skrzydełkach drobiowych. Dla smakoszy kwaśnych, zielonych zup.

Zupa szczawiowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa szczawiowa

Na zupę

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki lub półplasterki. W wodzie gotujemy wywar ze skrzydełek, dodajemy kostkę rosołową oraz 4 liście laurowe. Kiedy skrzydełka się już ugotują dodajemy czosnek, pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy szczaw siekany, oraz 2 łyżki jogurtu naturalnego. Zupę posypujemy natką pietruszki, podajemy ciepłą z ciemnym pieczywem.
Zupa szczawiowa
Gotujemy wywar ze skrzydełek oraz warzyw.
Zupa szczawiowa
Na koniec dodajemy szczaw siekany oraz 2 łyżki jogurtu naturalnego. Posypujemy natką pietruszki.