karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Maślana zupa grzybowa z trzech grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwa w przygotowaniu zupa z trzech rodzajów grzybów. Można ją przygotować o każdej porze roku. Polecam

Maślana zupa grzybowa z trzech grzybów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Maślana zupa grzybowa z trzech grzybów

 

Sposób przygotowania:

Maślana zupa grzybowa z trzech grzybów
Grzyby rozmrozić przez przygotowaniem zupy.

Cebule obrać, podsmażyć na odrobinie masła klarowanego od uzyskania złotego koloru.

Marchewki i włoszczyznę umyć, obrać w razie potrzeby. Warzywa posiekać na plasterki lub w kosteczkę. Ugotować w ilości wody, która będzie sięgała wysokości położenia warzyw w naczyniu. Do wody dodać liście laurowe i trochę soli. Podgrzewać tak, aby woda lekko wrzała i parowała. Gotować tak przez ok 10. W międzyczasie umyć i oczyścić pieczarki, pokroić je w kostkę. Rozmrożone grzyby dokładnie umyć i posiekać na drobniejsze kawałki. Wszystkie grzyby dodać do zupy, gdy warzywa będą już lekko ugotowane. Całość wymieszać, dodać masło klarowane, serek śmietankowy, lubczyk, pietruszkę, gałkę, curry, kolendrę i sos sojowy. Wymieszać. Podgrzewać przez ok. 10 minut.

Doprawić w razie potrzeby. Można podawać z kleksem gęstej śmietany, jajkiem na twardo lub gałką puree ziemniaczanego.
Maślana grzybowa z trzech grzybów
Składniki na zupę są różnorodne, kolorowe i zdrowe