Sposób przygotowania:
Chińskie danie zcukinią
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojony drobno czosnek, podsmażyć a potem dołożyć mięso. Polać łyżką sosu sojowego i doprawić imbirem. Smażyć mieszając aż będzie prawie gotowe. Przesypać do innego naczynia. W tym samy woku usmażyć warzywa: na rozgrzany olej ponownie wrzucić posiekany ząbek czosnku, potem marchewkę, parę minut po marchewce paprykę i cebulę. Doprawić przyprawami i sosem sojowym. Od czasu do czasu mieszać. W tym czasie przygotować cukinię. Umyć i pokroić w kostkę razem ze skórą... Dodać do warzyw cukinię i dusić kilka minut pod przykryciem aż zmięknie. Na koniec połączyć warzywa z mięsem i smażyć kilka minut razem- nie za długo, aby warzywa nadal były al dente. Dolać sos słodko- kwaśny, doprawić do smaku. Podawać z ryżem, można wymieszać razem albo podawać osobno.