Sposób przygotowania:
Pepperonata
1.Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Smaż papryki około 10 minut ciągle mieszając. Przerzuć papryki do miski a na tej samej patelni podsmaż cebulę z octem balsamicznym. Po smażeniu dodaj je do papryk. Korzystając z tej samej patelni podsmaż pomidory.
2.Po 10 minutach dodaj do nich tymianek, rozmaryn i 2 ząbki czosnku. Smaż kolejną minutę i przerzuć do miski z resztą składników. Teraz czas na oliwki. Wrzuć je na tą samą patelnie i smaż.
3.Dodaj tymianek, pozostały czosnek i trochę rozmarynu. Przerzuć do miski z pozostałymi składnikami i wymieszaj. Danie jest gotowe do podania.
2.Po 10 minutach dodaj do nich tymianek, rozmaryn i 2 ząbki czosnku. Smaż kolejną minutę i przerzuć do miski z resztą składników. Teraz czas na oliwki. Wrzuć je na tą samą patelnie i smaż.
3.Dodaj tymianek, pozostały czosnek i trochę rozmarynu. Przerzuć do miski z pozostałymi składnikami i wymieszaj. Danie jest gotowe do podania.