Sposób przygotowania:
Dietetyczne raratuj
Cebulę kroję w drobną kostkę, podsmażam na oliwie z oliwek, dodaję pokrojoną pierś z kurczaka, startą na dużych oczkach marchewkę i pół pietruszki Duszę aż do miękkości mięsa i warzyw. Następnie wlewam pół puszki pomidorów, mieszkam i dodaję ulubione przyprawy.
caroline1983
magdalea
W tytule chciałam dać ratatuj w cudzysłowiu, ale nie da się. Nie chodzi mi tu o samą potrawę ratatouille, a "ratatuj" w mowie potocznej co oznacza pewien "misz-masz"- przynajmniej u mnie tak się mówi na takie potrawy:)
Rbr007
Ale jak się ktoś chce przyczepić, to zawsze znajdzie powód! Z tą potrawą jest podobnie, jak z bigosem czy leczo - wszelkie nowe wersje nie mają wiele wspólnego z pierwowzorami, a nazwy pozostają :)
Ode mnie masz 5 za ten przepis :)
magdalea napisał(a):