Sposób przygotowania:
Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkie
Czosnek obieramy i rozcieramy z sola lub przeciskamy przez praske do czosnku.
Papkę czosnkową bardzo dokładnie mieszamy z jogurtem przyprawiając do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukru.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy, dodajemy do dipu i delikatnie mieszamy.
Dip schładzamy w lodówce.
Przelewamy do niedużych miseczek.
Świetnie smakuje do młodych warzyw, jako sos do mięs i zapiekanek.
Papkę czosnkową bardzo dokładnie mieszamy z jogurtem przyprawiając do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukru.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy, dodajemy do dipu i delikatnie mieszamy.
Dip schładzamy w lodówce.
Przelewamy do niedużych miseczek.
Świetnie smakuje do młodych warzyw, jako sos do mięs i zapiekanek.