dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealny do młodych warzyw

Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkie

Składniki:

Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkie

 

  • 200 ml gęstego jogurtu
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • 1 zabek czosnku
  • szczypta soli i pieprzu
  • szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Dip jogurtowy z czosnkiem i szczypiorkie
Czosnek obieramy i rozcieramy z sola lub przeciskamy przez praske do czosnku.
Papkę czosnkową bardzo dokładnie mieszamy z jogurtem przyprawiając do smaku szczyptą soli, pieprzu oraz cukru.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy, dodajemy do dipu i delikatnie mieszamy.
Dip schładzamy w lodówce.
Przelewamy do niedużych miseczek.
Świetnie smakuje do młodych warzyw, jako sos do mięs i zapiekanek.

Tagi:

dip sosy