Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Dip majonezowo-jogurtowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Taki prosty sos jest doskonałym dodatkiem do wielu przekąsek, np. frytek, chipsów czy nugetsów... Wyśmienicie nadaje się także do potraw z grilla...

Dip majonezowo-jogurtowy

Składniki:

Dip majonezowo-jogurtowy

 

  • 3 czubate łyżki majonezu
  • 125 g jogurtu z mascarpone
  • 1/2 łyżki sosu chili pikantnego
  • 1 łyżka przyprawy do sałatek z młynka
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Dip majonezowo-jogurtowy
Majonez przełożyć do miseczki. Dodać do niego jogurt z mascarpone i sos chili. (Jak ktoś lubi bardziej pikantne dipy, może dodać więcej sosu chili.)

Dodać do tego przyprawę do sałatek z młynka. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą.

Dip podałam do domowych frytek i nugetsów z piersi kurczaka. 

Tagi:

dip sos