Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z wieprzową szynką
Cebulę posiekać, selera i paprykę opłukać. Łodygę selera obrać z włókien, drobno pokroić. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kosteczkę. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać seler naciowy, smażyć ok. 10 minut. Dodać paprykę i podsmażać 3-4 minuty.
Warzywa rozsunąć na boki, na środek patelni dodać mięso i obsmażyć je rozbijając grudki. Wlać sos pomidorowy, doprawić do smaku.
Dusić aż smaki się połączą, a sos uzyska pożądaną konsystencję. Podawać z makaronem.
Warzywa rozsunąć na boki, na środek patelni dodać mięso i obsmażyć je rozbijając grudki. Wlać sos pomidorowy, doprawić do smaku.
Dusić aż smaki się połączą, a sos uzyska pożądaną konsystencję. Podawać z makaronem.