zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2406]

Sos wielkanocny do wędlin i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszny sos w kilku składników idealny do jajek czy wędlin. Taki sos z powodzeniem może stać kilka dni w lodówce.

Sos wielkanocny do wędlin i jajek

Składniki:

Sos wielkanocny do wędlin i jajek

 

Sposób przygotowania:

Sos wielkanocny do wędlin i jajek
W rozdrabniaczu umieścić jajka, pieczarki, cebulę i ogórki i zmiksować najdrobniej jak się uda. Można dodać trochę śmietany, ułatwi to rozdrabnianie.

Następnie rozdrobnione składniki przełożyć do innego naczynia, dodać cukier, sol i pieprz oraz majonez i śmietanę i dokładnie wszystko wymieszać.

Gotowy sos odstawić do przegryzienia się składników i podawać do jajek lub wędlin. 

Tagi:

sosy sos