marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dip musztardowo-serowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Serek topiony rozgnieść w miseczce z jogurtem,dodając musztardę,oliwę czy ocet ziołowy oraz sól i pieprz.Wymieszać wszystko dobrze i podawać

Dip musztardowo-serowy.

Składniki:

Dip musztardowo-serowy.

 

  • 5-6 łyżek musztardy zwykłej lub ostrej francuskiej,
  • 2-3 łyżki oliwy lub octu ziołowego,
  • 1 średnie opakowanie jogurtu greckiego,
  • 1 serek topiony z dodatkami,np.orzechami lub bez,
  • pieprz cytrynowy lub biały mielony,
  • płaska łyżeczka soli morskiej,
  • gałązki natki zielonej do przybrania.

Sposób przygotowania:

Dip musztardowo-serowy.
Wziąć kostkę serka topionego z dodatkami lub bez i rozgnieść w --idelcem w miseczce z jogurtem greckim,dodać parę łyżek musztardy zwykłej łagodnej lub gorczycowej francuskiej,dwie lub trzy łyżki oliwy lub octu ziołowego i doprawić na koniec pieprzem białym mielonym lub cytrynowym oraz solą morską.Wymieszać dokładnie łyżką,przełożyć dip do miseczki salaterkowej i przybrać gałązkami natki zielonej przed podaniem.

Tagi:

beza bezy dip sosy