Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Dip z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszny dip, pasuje do dań z grilla, placuszków lub warzyw

Dip z fetą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dip z fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Dip z fetą
Fetę rozgnieść widelcem na talerzu. Dodać jogurt grecki i dokładnie razem wymieszać (można to zrobić również blenderem). Ogórek obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wraz z ogórkiem przełożyć do fety z jogurtem. Dodać świeżo zmielony pieprz kolorowy i wsypać koperek suszony. Wymieszać dokładnie. Odstawić do lodówki na godzinę lub dwie. Potem przełożyć do miseczek w których będzie podawany, oprószyć koperkiem i udekorować kolorową papryką. Podawać do dań z grilla, placuszków lub jako dip do warzyw
Dip z fetą
Fetę rozgnieść widelcem na talerzu Dodać jogurt grecki i dokładnie razem wymieszać
Dip z fetą
Ogórek obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach Czosnek obrać przecisnąć przez praskę Wraz z ogórkiem przełożyć do fety z jogurtem Dodać świeżo zmielony pieprz kolorowy i wsypać koperek suszony Wymieszać dokładnie

Tagi:

dip sosy