Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Dip z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

sos z rybą - do jajek na twardo, warzyw...

Dip z tuńczykiem

Składniki:

Dip z tuńczykiem

 

  • 2 puszki 185 g tuńczyka sałatkowego z sosie własnym,
  • kilka łyżek majonezu,
  • sól, pieprz mielony biały,
  • sok z połówki małej cytryny,
  • kilka kropli sosu tabasco,
  • 1 ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Dip z tuńczykiem
Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki. Dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny, wymieszać. Jeśli majonez jest bardzo gęsty można dodać go pół na pół z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem oraz tabasco. Wymieszać i odstawić na pół godziny aby smaki się przegryzły. Możemy użyć tuńczyka w kawałkach , ale wtedy trzeba go dobrze rozetrzeć albo sos zmiksować.

Tagi:

sosy dip sosy