justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Domowa ćwikła 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszna domowa ćwikła idealna do kanapki i nie tylko

Domowa ćwikła 2

Składniki:

Domowa ćwikła 2

 

  • chrzan cały 20 dag
  • buraki 1,5 kg
  • ocet winny 2/5 szklanki
  • sól
  • cukier

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa ćwikła 2
Buraki należy bardzo dokładnie umyć i osuszyć. Tak przygotowane warzywa układamy na blasze. Należy e piec około godziny w 200 stopniach. Gotowe odstawiamy do ostygnięcia. Chrzan należy obrać i zetrzeć na tarce. Dodajemy je do startych wcześniej buraków i mieszamy razem. Ocet należy zagotować z dodatkiem soli i cukru. Przestudzony mieszamy z burakami i chrzanem. Gotową masę przekładamy do słoiczków i ugniatamy. Najlepsza jest za kilka dni, ale od razu też można ją podać.

Tagi:

buraki