Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Domowe batoniki musli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Domowe i zdrowe batoniki,możemy przygotować je na przekąskę.Moje córki je uwielbiają.Nie wymagają dużo pracy,więc często je robię.

Domowe batoniki musli

Składniki:

Domowe batoniki musli

 

Sposób przygotowania:

Domowe batoniki musli
Płatki owsiane, orzechy i słonecznik prażymy na suchej i gorącej patelni,mieszając i uważając ,żeby nie przypalić. Do garnka dajemy wodę z cukrem i miód,zagotowujemy, dodajemy rodzynki i uprażone składniki, dokładnie mieszamy. Gorącą masę wkładamy między dwa arkusze papieru do pieczenia, wałkujemy odpowiedniej grubości placek. Następnie przekładamy na blaszkę i pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni,do pieczenia nie używamy papieru. Upieczony placek studzimy i kroimy batoniki.