szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Domowe batoniki musli 4

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Domowe batoniki wiele lepsze i zdrowsze niż sklepowe.

Domowe batoniki musli 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe batoniki musli 4

 

Sposób przygotowania:

Domowe batoniki musli 4
Mleko przelewamy do miski, wsypujemy do niego płatki owsiane, jęczmienne i kaszę manną i mieszamy. Wszystkie orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki. Do miski dodajemy orzechy i resztę składników i dokładnie mieszamy. Wykłądamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię, lekko dociskając i wstawiamy do piekarniaka. Piekarnik uprzednio nagrzewamy do ok 130 stopni i pieczemy ok 50-60 minut. Po ostygnięciu kroimy na batoniki dowolnej wielkości.
Domowe batoniki musli 4
Podstawowe składniki czyli mleko bakalie i płatki
Domowe batoniki musli 4
Wszystkie orzechy drobno siekamy nożem i przekłądamy do miseczki
Domowe batoniki musli 4
Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy dokładnie z mlekiem
Domowe batoniki musli 4
Gotowe kroimy na dowolnej wielkości batoniki