WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1570]

Domowe hot dogi z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowe szybkie hotdogi w bułkach sznytkach, z parówką, serem i warzywami oraz prażoną cebulą. Pyszne na kolację.

Domowe hot dogi z warzywami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Domowe hot dogi z warzywami

 

  • 2 bułki sznytki
  • 2 parówki
  • 2 plasterki sera żółtego
  • 1 duży liść kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • ok. 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • ok. 2 łyżki prażonej cebulki

Sposób przygotowania:

Domowe hot dogi z warzywami

ETAP 1:

Bułki sznytki naciąć z wierzchu wzdłuż bułki i wyciąć trochę miękkiego środka. Posmarować je w środku musztardą.

Kapustę pekińską pozbawić białej części liścia, a resztę poszatkować drobno i nałożyć do bułek. Położyć na niej po plasterku sera. Parówki podgrzać w gorącej wodzie i włożyć do bułek. Przyciąć na długość bułek a odcięte końcówki przekroić wzdłuż i dołożyć do bułki. Ogórki pokroić w półplasterki i poukładać wzdłuż parówek po obu jej stronach.

Polać hot dogi ketchupem i posypać prażoną cebulką.

Domowe hotdogi z warzywami
Hotdogi polane z wierzchu pikantnym ketchupem
Domowe hotdogi z warzywami
Podgrzane parówki włożóne do bułek i przycięte na długość bułki
Domowe hotdogi z warzywami
Plasterki żółtego sera ułożóne na kapuście pekińskiej
Domowe hotdogi z warzywami
Kapusta pekińska nałożóna do bułek posmarowanych musztardą
Domowe hotdogi z warzywami
Wydrążone bułki posmarowane musztardą