ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 924]

Hot dogi z kiełbaskami, pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo sycące bułki hot dogi zamiast parówek z małymi wieprzowymi kiełbaskami, z pieczarkami, smakują wybornie.

Hot dogi z kiełbaskami, pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Hot dogi z kiełbaskami, pieczarkami

 

  • bułki hot dogi 4 sztuki,
  • kiełbaski cienkie, krótkie wieprzowe 8 sztuk,
  • olej rzepakowy 5 łyżek,
  • pieczarki 30 dag,
  • ogórek zielony 1 większy,
  • cebula 2 sztuki,
  • sałata zielona 8 liści,
  • pieprz mielony 1/2 łyżeczki,
  • majonez, keczup - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Hot dogi z kiełbaskami, pieczarkami
Małe kiełbaski wieprzowe lekko ponacinać i na gorącym oleju zrumienić, odłożyć na talerz.

Do patelni po kiełbaskach wsypać pokrojone drobniej pieczarki i usmażyć aż do odparowania wody na większym ogniu - nie solić, tylko pieprz mielony dodać.

Ogórki zielone obrać zetrzeć na tarce w cieniutkie plastry lub pokroić, cebulę obraną pokroić cienko w piórka.

Gotowe bułki hot dogi rozciąć wzdłuż nie przecinając jednej strony, położyć w foremce, na bułki nałożyć kiełbaskę, pieczarki, plastry sera żółtego, piekarnik nagrzany na 180C, termoobieg i zapiec bułki około 15-20 minut.

Do lekko wystudzonych bułek nałożyć liście sałaty, cebule, ogórki i złożyć bułki, dodać majonez, keczup.
Hot dogi z kiełbaskami, pieczarkami
Bułki można upiec domowe i zamrozić na zapas.
Hot dogi z kiełbaskami, pieczarkami
Kiełbaski wieprzowe powinny być dobrze zrumienione.