Sposób przygotowania:
Drożdżowe hot dogi z pieczarkami i serem feta
Mąkę pszenną mieszamy z solą i pieprzem. Wlewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do maki. Mieszamy i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
Pieczarki kroimy na pół plasterki, cebulę kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce o średnich oczkach, ser feta kroimy w kosteczkę.
Ciasto rozwałkowujemy na pięć prostokątów o wymiarach 25x15cm. Na każdym rozkładamy przesmażone pieczarki z cebulką, parówkę, ser żółty i ser feta. Ciasto zawijamy do środka aby uformować hot dogi. Przekładamy na blaszkę piekarnikową, pieczemy w 210*C przez 15 minut.
Pieczarki kroimy na pół plasterki, cebulę kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce o średnich oczkach, ser feta kroimy w kosteczkę.
Ciasto rozwałkowujemy na pięć prostokątów o wymiarach 25x15cm. Na każdym rozkładamy przesmażone pieczarki z cebulką, parówkę, ser żółty i ser feta. Ciasto zawijamy do środka aby uformować hot dogi. Przekładamy na blaszkę piekarnikową, pieczemy w 210*C przez 15 minut.
biedroneczki
skuter5
Czekoladka 2