Sposób przygotowania:
Makaron orzo z pieczarkami
1. Pokrojoną w większą kosteczkę podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojony czosnek i chwilę podsmażamy razem.
2. Umyte i obrane pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do podsmażonej cebuli i czosnku.
3. Przesmażamy wszystkie składniki razem około 5 minut.
4. Stopniowo dodajemy gorący bulion i gotujemy do miękkości makaronu orzo.
5. Pod koniec dodajemy starty ser żółty i posiekaną natkę pietruszki.
6. Ewentualnie dodajemy sól i pieprz do smaku.
2. Umyte i obrane pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do podsmażonej cebuli i czosnku.
3. Przesmażamy wszystkie składniki razem około 5 minut.
4. Stopniowo dodajemy gorący bulion i gotujemy do miękkości makaronu orzo.
5. Pod koniec dodajemy starty ser żółty i posiekaną natkę pietruszki.
6. Ewentualnie dodajemy sól i pieprz do smaku.
mocsłodkości
skuter5
Czekoladka 2