Sposób przygotowania:
Rogaliki 3 składnikowe z czekoladą
Mąkę przesiewamy na stolnicę.
Dodajemy masło i nożem dokładnie siekamy z mąką.
Następnie dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto aż będzie gładkie.
Ciasto dzielimy na cztery części i formujemy kulę.
Wałkujemy na cieniutki okrągły placek.
Kroimy na trójkąty (8 części).
Na każdy trójkąt wykładamy kawałek czekolady i zwijamy rogalik.
Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Dodajemy masło i nożem dokładnie siekamy z mąką.
Następnie dodajemy śmietanę i zagniatamy ciasto aż będzie gładkie.
Ciasto dzielimy na cztery części i formujemy kulę.
Wałkujemy na cieniutki okrągły placek.
Kroimy na trójkąty (8 części).
Na każdy trójkąt wykładamy kawałek czekolady i zwijamy rogalik.
Rogaliki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach.
Upieczone posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego ;)