slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Domowe hot-dogi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam serdecznie na domowe hot-dogi. Dobrej jakości parówki zapiekane w cieście drożdżowym to super smaczne jedzenie.

Domowe hot-dogi

Składniki:

Domowe hot-dogi

 

Sposób przygotowania:

Domowe hot-dogi
Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier, drożdże, dolewamy oliwę i ciepłe mleko. Wyrabiamy ciasto i odstawiamy je pod przykryciem na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Następnie dzielimy ciasto na 5 części. Każdą część rozwałkowujemy, smarujemy odrobiną ketchupu, układamy po plasterku żółtego sera i kładziemy parówkę.

Zawijamy ciasto w rulon i odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Robimy tak samo kolejne parówki w cieście. Rozkłóconym żółtkiem smarujemy wyrośnięte hot-dogi i posypujemy czarnuszką.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.