Sposób przygotowania:
Domowe bezowe kokosanki
Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy połowę cukru pudru.
Gdy pana będzie sztywna i szklista zmniejszamy obroty do minimum i dodajemy mąkę z pozostałym cukrem pudrem. Miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Porcje masy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Duże ciasteczka pieczemy w temp. 160 st przez około 25 minut. Małe kokosanki pieczemy w temp. 140 st. przez 25 minut.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Gdy pana będzie sztywna i szklista zmniejszamy obroty do minimum i dodajemy mąkę z pozostałym cukrem pudrem. Miksujemy do połączenia składników. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
Porcje masy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Duże ciasteczka pieczemy w temp. 160 st przez około 25 minut. Małe kokosanki pieczemy w temp. 140 st. przez 25 minut.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.













